sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Puutarhahullun (äidin) päiväkirja. En trädgårdsgalen mamma.


Puutarha alessa kolunneet pikkumiehet väsähtivät. 
Små pojkarna som sprungit runt i trädgårds rea somnade.

Etupenkilläkin on vähän ahdasta kun pitkän asettelun jälkeen saatiin kolmimetrinen vaahtera kyytiin. Lisäksi on omenapuuta, luumupuuta, euroopan lehtikuusta, Siperian pihtaa, Puistolehmus, Tammelan syreeni ja pensaita.  Ehkäpä parahaita puutarhan perustamisvinkkejä mitä voi antaa on tehdä suunnitelma ja lista mitä haluaa ja kierrellä elokuun ja syyskuun viikoilla eri taimistoilla ja poimia kyytiin "löytyjä"... Esim omenapuiden kohdalla hintaraja on ollut noin 10e, jos sillä hinnalla olen saanut haluamani lajin niin olen ottanut kyytiin sillä täällä pohjoisessa olisi varmempaa istuttaa keväällä. Mutta sitten tammet, vaahterat ja lehmukset ovat suurina puina jo niinkin arvokkaita kuin 65-95e joten ne olen ottanut kyytiin kun on ollut puoleen hintaan. 


En fel del fynd har vi gjort, äppelträd, lärkträd, syrener, plommonträd, en lind, en hög lönn och en massa buskar. En av de bästa tips jag har till dem som anlägger en ny trädgårds är att göra en planering, ha en lista tillgänglig över de växter som man vill ha och sedan köra runt flera plantskolor och leta efter fynd. Mina äppleträd har jag köpt för 10e, men större träd som lönn, lind och ek kostar 65-95e/st, och dessa har jag nu fyndat för 50% rea.

Voin luvata että samanlaisia riemuntunteita en saa koskaan Hulluiltapäiviltä tai mistään muusta alennusmyynnistä. En tiedä pahempaa kun ahtaassa tungoksessa vaatekasojen penkominen, puhumattakaan jonottaminen sovituskoppiin. Sen sijaan kuulas syysilma ja taimisto joka on täynnä aarteita ihanimpia.... Tästä naisesta tulee ihan puutarhahullu!

Jag lovar att jag aldrig får samma känslor när jag besökt galnadagar (ett slags rea dagar i Finland i äffär motsvarande Åhlens) eller klädrea. Men en kylig och solig höstdag på en planstkola med alla dessa fynd gör mig helt trädgårdsgalen!

 Varakodin pihallekin on kertynyt "nurkkiin" odottamaan yhtä ja toista löytöä. 
Hos vår mittemellan-hem har det börjats samla en hel del fynd....

Rosa Rugosa Martin Forbisher 
löytyi 2,5e hinnalla, hiukan kärsineenä ja toispuoleisena, mutta palkitsi löytäjänsä jo ensimmäisellä ihanalla kukalla.
Rosen som jag fyndade gav mig redan första underbara blomman...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...