keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Rödbetor & Törnrosas kjortel. Punajuuria & Keijunmekko.


Törnrosas kjortel blev min älsklings sommarblomma. Nu har jag samlat fröna och ska försöka få blommor nästa sommar också. Keijunmekosta tuli tänä kesänä lempikukkani. Keräsin siemenkotia, ehkäpä onnistun saamaan kukkia ensi kesänäkin.

 

 Rödbetor från den egna trädgården. Hur stolta får man vara? Inte sådär jättemånga, de flesta var ganska små, och barnen hade under sommaren hunnit äta redan massor (såg ut som vampyrer med blodiga munnar) men tillräckligt för att få ihop en rödbetstuvning. Här har jag blandat ananas och Aura (blåmögel-) ost, lite salt och peppar med rödbetorna. När jag gör det här till jul (i Finland har man massvis med goda "lådor"/stuvningar till jul) brukar jag också ha lite grädde eller rysk smetana blandad. Och så har man rödbetstuvingen i ugnen (ca 225 grader) tills rödbetorna är lagom mjuka.
Oman maan punajuuret. Niistä riitti yhteen punajuurilaatikkoon, ja ah' miten ylpeä olin. Iso osa katosi kesällä lasten suuhun (taisivatkohan edes pahimpia multia pyyhkiä pois, pikku-roistot?) ja pihalla kuljeskeli vampyyrejä joilla suupielistä ja leuassa valui verenpunaista punajuurimehua. Punajuurilaatikon teen uunissa, 225 asteessa. Pilkotut punajuuret, ananaspalat ja suola, pippuri ja Aurajuusto sekoitetaan. Paistetaan kunnes punajuuret ovat pehmeitä. Jouluna teen vähän hienompaa laatikkoa, raastan punajuuret, laitan myös sipulia, tietysti ananasta ja kermaa tai smetanaa joukkoon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...